HÖK Figyelő és költségvetés a Jurátusban

Zaránd Péterrel, a Jurátus főszerkesztőjével hosszan leveleztünk, hogy az újság miért nem ír a HÖK gazdálkodása miatt indult perről. Nem történik minden nap ilyen, és az ügy mélyen érinti a HÖK-öt. A Jurátusnak be kellene számolnia róla, de néha túl közel volt már a lapzárta, máskor a HÖK lejáratásában nem kívánt részt venni a Jurátus.

De most! Megtört a jég és a szerdai Jurátus végre beszámol a perről. A cikk meglehetősen felületes, de mégis legalább szó van arról az ügyről, ami minden ÁJK-s hallgatót érint.

A költségvetés is nyilvános

A másik kedvező előrelépés, hogy a Jurátusban Gerencsér Csaba, a gazdasági alelnök közzétette a HÖK 2012-es költségvetését, ráadásul havi bontásban. A cikkből kiderül, hogy 2012-ben a HÖK túlköltekezett: 1,7 millió forinttal meghaladták a kiadások a 8,9 millió forintos bevételi oldalt.

A jutalomkeret és a közéleti ösztöndíj, amelyekből ösztöndíjként eseti kifizetéseket és a HÖK-ös vezetők havi fizetését utalják, továbbra sem átláthatóak. A jutalomkeret tekintetében a tegnapi közgyűlésen előrelépés történt ugyan, de a kifizetések összegének közzététele ezután is önkéntes alapon működik majd. A dolog sikere azon múlik, hogy hányan írják alá a nyilatkozatot, amiben vállalják, hogy a nekik juttatott összeg nagyságát nyilvánosságra hozzák.

Az ÁJK HÖK Figyelő szerint az irány jó, az eredmények biztatóak, de bőven van még tennivaló.





(Olvasáshoz kattints a képre, majd jobb gomb és mentsd le, vagy nyisd meg új lapon.)

3 megjegyzés:

  1. Van lehetőség arra, hogy a HÖK Figyelőt, mint szervezetet, anyagilag támogassam? Ha civil szervezet vagytok adóm 1%-ával tudnálak támogatni titeket? Üdv, Péter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Nevtelen! Az AJK HOK Figyelo nem szervezetkent mukodik, nehany lelkes egyetemista szabadidos projektje. Ezert adod 1%-aval nem tudod tamogatni, de ha ugy dontesz, hogy valamilyen tamogatassal megtisztelsz minket, irj a g.szabo.daniel@gmail.com cimre!
      Udv:
      Dani

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés