Ki képviseli az ELTE-t a perben?

Az eheti Magyar Narancsban arról az ügyvédi irodáról közölnek egy cikket, amelyik az ELTE-t is képviseli a HÖK-ös perben. A cikk szerint a Jaczkovics Ügyvédi Iroda szoros kapcsolatot ápol a Hegyvidék (Budapest XII. kerület) önkormányzatával, és a Narancs szerint a megkötött szerződések elég furcsák és indokolatlannak is tűnnek.



A munkák indokoltságát megítélni nem tudjuk, az ELTE mindenesetre havonta másfél millió forintot fizet a Jaczkovics Irodának "jogi szakértői és szaktanácsadói, jogi képviseleti tevékenységért" (harmadik oldal teteje). A Magyar Narancs közérdekű adatigénylésben kérte az ELTE-től ezt a szerződést, amint megkapják, kitesszük mi is.

A HÖK mindenhol ott van

Érdekes viszont, hogy a Jaczkovics irodát is egy volt HÖK-ös alapította. Az eheti Narancsból kiderül, hogy az irodát létrehozó Jaczkovics László a szegedi egyetemen volt HÖK-elnök, majd az országos szervezet alelnökévé vált.

Az ELTE ellenkérelmét Jaczkovicséktól Hegedűs Eszter írta alá, a nulladik tárgyaláson egy ügyvédjelölt, Uhrin Eszter jelent meg.

3 megjegyzés:

  1. A NAIH beavatkozás iránti kérelmét nem lehet letölteni, a Skydrive nem engedi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Javítottam a linket, köszönjük az észrevételt :)
      https://skydrive.live.com/redir?resid=42985087C3D4804C!7207&authkey=!ABL6-p_666GWOUQ

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés